Pagina's

zondag 13 januari 2008

Regen, huis, auto en meer

Lieve vrienden en familie,

Zo, de eerste week dat school weer is begonnen en eigenlijk alles weer in volle gang gaat. Zo zijn er deze afgelopen week wel 5 meetings geweest met kerkleiders, budgetbeheerders van verschillende projecten en zo maar meer.

Auto
Het was wel even wat gestuntel deze week omdat Laura's auto in de garage staat (de hele moter moest uit elkaar gehaald worden en veel onderdelen vervangen). Dus met de kinderen naar school brengen of halen is het af en toe lastig, dat zal de komende week nog wat vervelender zijn omdat er dan weer conferenties (op het platteland) op de agenda staan.


Meisjeshuis
Erwin is deze afgelopen week ook onwijs hard bezig geweest met het zoeken naar een huis of een geschikt stuk land om op te bouwen. Je zou denken dat dat zo is gebeurd, maar veel huizen en stukken grond die hier te koop zijn hebben geen wettelijke papieren en dat is niet handig. Ook als er wel papieren zijn moet je erg oppassen, zo had Erwin echt een goed stuk land met al een huisje erop voor een redelijke prijs, maar de bijbehorende papieren bleken van een huis wat verderop te zijn!!!
Dat gaat dus mooi niet door.
Er zijn echt wat leuke stukken land met vrij goede huizen beschikbaar, maar de pap
ieren moeten nog geregeld worden, dat kan weken tot maanden duren... We blijven ondertussen gewoon doorzoeken en dan zien we wel wat het beste uitwerkt!

Samantha
Met Samantha gaat het niet zo goed. Na een meningsverschil met een van haar vriendjes heeft ze alle pillen geslikt die ze kon vinden en is twee dagen opgenomen geweest in het ziekenhuis. We hebben het met haar over gehad dat zij zelf verantwoordelijk is voor haar leven (of dood), iets wat ze maar lastig vind om te accepteren.
Onze harten doen wel pijn als ze dit soort besluiten neemt. Wilt u met ons meebidden
voor een ommekeer in haar leven?
Op zondag 13 januari is haar verjaardag en dat gaan we vieren met taart!


Sevana is weer terug in Zimbabwe waar er op dit moment een heel erg geld tekort is. Als je geld nodig hebt moet je het kopen. Als je bijvoorbeeld 100 miljoen Zimdollar wil hebben in contanten, moet je een cheque uitschrijven van 150 miljoen. (1euro is 2,5 miljoen zimbabwe dollars).
We zijn trots op haar dat ze het toch maar weet te rooien ondanks de lastige situatie!


Regen
Verder nog wat ditjes en datjes, de laatste week heeft het echt weer pijpenstelen g
eregend en we zijn er achter gekomen wat een troep nieuwsgierige kraaien kwam doen bij de ramen helemaal boven in de nok van ons huis (de hele zomer door zaten ze maar tegen de ruiten te pikken en te rotzooien...). Ze hebben het voegsel van tussen de ramen uitgepikt en nu stroomt de regen dus langs de muur!!! We zullen moeten wachten tot de regen een beetje stopt voorat we weer wat spul ertussen kunnen proppen!

De kinderen spelen met dit weer veel binnen en ze genieten erg van het speelgoed en mooie balletpakjes uit Nederland!!!
We zijn blij dat de meiden veel binnen spelen want met de regen zijn de slangen echt heel actief!

Van de week zat er een Groene Mamba in de tuin die nu dus een kopje kleiner is gemaakt. een beet van zo'n slang is echt heel gevaarlijk voor kinderen...

Nou verder even geen nieuwtjes voor het blog! Een goeie week toegewenst!

Groetjes van ons allemaal!