Pagina's

zaterdag 21 juni 2008

Zimbabwe

Gisteravond kregen we een telefoontje van Pastor Elijah Dube uit Zimbabwe. Hij stond met zijn vrouw en baby aan de grens en kon geen vervoer meer vinden om naar Blantyre te komen.

Erwin is samen met Fabulous’ broer die bij ons een weekje op visite is op weg gegaan naar de grens zo’n 100 km rijden. Helaas hadden we geen enkele betrouwbare auto ter beschikking en zijn ze al biddend en hopend met een mankerende auto om half acht vertrokken.
De auto heeft het onderweg minstens 30 keer opgegeven maar om half 1 hebben ze Blantyre veilig bereikt.

De arme familie Dube heeft het erg zwaar gehad, onderweg zijn ze belaagd door de zogenaamde oorlogsveteranen van Mugabe die hen geld probeerden af te persen onder dreiging van geweld. Hierdoor bereikten ze de Zimbabwaanse grens te laat en moesten ze in de openlucht overnachtten.

Ze zijn arm en berooid hier aan gekomen en we zullen ze zo goed mogelijk helpen met de middelen die ons ter beschikking staan. Voor de lange termijn hopen we echter dat iemand of een kerk of gemeente hen voor een jaar of 2 of meer wil adopteren met 50 euro per maand.

Hetzelfde hopen we voor de Magurupira familie die hier zo goed evangelisatie werk doen maar onvoldoende ondersteuning hebben.

We danken God trouwens dat David Moyo op bezoek is want hij is een bekwame auto monteur met veel ervaring. Hij werkt nu aan onze autos zodat ze wat beter rijden.

Het is een dure zaak maar essentieel voor onze bediening.