Pagina's

zaterdag 12 februari 2011

bijeenkomst

Vandaag had Erwin een bijeenkomst georganiseerd in Bangwe waarbij vertegenwoordigers van alle instellingen die zorg aan kinderen geven in dit gebied waren uitgenodigd samen met de dorpshoofden en vertegenwoordigers van de politie en het ministerie van welzijn.  Hoofd onderwerp was het misbruik en mishandeling van kinderen die van hekserij worden beschuldigd. Daarnaast kwamen andere zaken aan de order zoals tienerprostitutie, huiselijk geweld en corruptie binnen de zorginstellingen waardoor slechte kwaliteit zorg word verleend. 

De bijeenkomst zelf werd helemaal door de Malawianen zelf geleidt.  Er werden onderwerpen in kleine groepjes besproken en vervolgens voorgedragen aan de hele groep waarna het onderwerp verder werd besproken onder leiding van de uitgesproken Malawiaanse mensen rechten activiste Emmie Chanika.

Ook het hoofd van de Blantyre afdeling van het ministerie van welzijn. Mr. Misomali deed atief mee aan de discussie en hield ook een toespraak.  Al met al was de consensus dat gezamelijk de problemen in de gemeenschap moeten worden aangepakt. 

Tijdens de consultatie kwam de TV ploeg van TV Malawi opnamen maken en heeft Erwin geinterviewd samen met Emmie Chanika en Mr. Misomali.  Ook werden zij geinterviewed door een verslaggever van het landelijk dagblad the Nation. 

Al met al een heel belangrijk gebeuren omdat het organisaties heeft samengebracht en bemoedigd om samen te werken maar ook wordt de heksenkinderen problematiek landwijd belicht.