Pagina's

vrijdag 24 juni 2011

Op 12 juli vertrekken wij, acht studenten, naar Malawi voor het opzetten van project ‘Ufulu’. Ufulu is Chichewa voor vrijheid en binnen dit thema, specifieker ingevuld onder de noemer van meisjesrechten, willen we meewerken in het Blantyre Girlshome en het Christian Counseling Center.

Ik, Caroline, ben reeds twee keer een maand met de meiden aan het werk geweest. Die maanden bestonden vooral uit een vertrouwensrelatie opbouwen met de meisjes, wat meer te weten komen over hun achtergrond en hun begeleiden in hun doel om terug op het juiste pad te raken. Deze verhalen raakten hier thuis vele van mijn vrienden en daarom hebben we besloten dit project met achten te realiseren.

In beide huizen willen we op een constructieve manier met de meiden bezig zijn, hen leren kennen, luisteren naar hun proberen en waardevolle tijd met hen doorbrengen. Dit zal steeds centraal staan in het project. We binnen binnen het kader van meisjesrechten open gesprekken voeren met de meisjes maar ook zelfs veel leren van hoe dat situaties in het Zuiden en Noorden zo kunnen verschillen. Daarnaast is er veel plaats voor creatieve activiteiten, groepsgesprekken, huiswerkbegeleiding, boeken lezen enz.

Het hoogtepunt van het project zijn twee vierdaagse kampen aan Lake Malawi, eerst met de groep van het Blantyre Girlshome en daarna met de meisjes van het Christian Counseling Center. We willen met de sterktes van ons allen (we hebben psychologen in spe, jeugdbewegingleidsters, ervaren vrijwilligers...), met en voor de meisjes een super ervaring kunnen meemaken daar, die niemand snel zal vergeten.