Pagina's

vrijdag 13 januari 2012

Heksenkinderen campagne


De campagne tegen het bestempelen, mishandelen en ombrengen van kinderen als heks is deze week weer van start gegaan met een serie van wekelijkse radio programmas om de bevolking bewust te maken van de gevaren en gevolgen van dit soort beschuldigingen.  We wijzen hen zowel op Christelijke principes, op de mensenrechten en op wat de wet zegt.
In de opvanghuizen hebben we nu 8 meisjes en 6 jongens. Alle kinderen hebben de vakantie doorgebracht bij familie wat over het algemeen goed is gegaan.  We zijn blij dat naar aanleiding hiervan 1 van de meisjes permanent terugekeerd is bij haar familie.  Onze counselor zal haar en haar familie wel blijven bezoeken om te monitoren hoe het gaat.  Uiteindelijk is het doel van het project dat na rehabilitatie en counselling van zowel familie leden als de kinderen ze uiteindelijk verzoend worden en de hekserij beschuldigingen stoppen omdat ze het hekserij geloof hebben los gelaten.
Verder zijn we dankbaar dat Laura nu in nederland deze zaken kan belichten in de media en fondsen werft voor de aanschaf van een eigen gebouw voor het project.


Voor meer achtergrond informatie kunt u op de Engelse campagne site kijken: http://stopchildwitchcraftaccusations.blogspot.com/