Pagina's

vrijdag 22 juni 2007

Vrijdag 22 juni 2007

Deze week begon met de nationale synode van ECOM waar op zaterdag Ds.Chitekwe ontslagen is vanwege diefstal van donor fondsen. Hij is erg boos op Erwin en de Malawianen die zijn diefstal van rond de 3000 Euro ontdekt hadden en weigert tot nu toe het besluit van de synode te erkennen. Deze week heeft hij zowel ons als een aantal andere mensen bedreigd en we vragen uw gebed. In feite is het een geestelijke strijd want buiten diefstal probeerde deze kerkleider dmv hekserij en magie aan de macht te blijven. Omdat vele Malawiaanse voorgangers nog heel erg bang zijn voor hekserij kon Ds. Chitekwe lange tijd ongestoord zijn gang gaan omdat niemand zich tegen hem durfde te keren.


Deze situatie veranderde echter begin dit jaar toen zijn college Ds. Willamu tijdens 1 van de seminars door de Heilige Geest overtuigd werd en niet langer mee wilde werken aan de corruptie van Ds. Chitekwe. Uiteindelijk waren er afgelopen Zaterdag genoeg kerkleiders die genoeg hadden van zijn wangedrag en is hij ontslagen.


Ondanks zijn weigering het besluit van de synode te erkennen heeft Ds. Chitekwe wettelijk niets meer te zeggen maar veroorzaakt nog veel onrust. Op Zondag middag komen de andere leiders samen om te besluiten hoe deze zaak verder aan te pakken.


We vragen uw gebed voor bescherming, wijsheid en moed.