Pagina's

zondag 18 november 2007

Een goede week

We kijken terug op een goede week die begon met een evangelisatie bijeenkomst in Nchalo waar Erwin samen met zijn goede vriend Fabulous heen ging die bij ons op bezoek was.

In Nchalo barstte de kerk bijna uit zijn voegen en gaven zo’n 25 mensen gehoor aan de oproep om zich tot Christus te keren.

Daarna was er een leiderschaps seminar in een plaatsje genaamd Chitsoka en vandaag waren we in het uiterste zuiden van Malawi in het Nsanje district waar een nieuwe gemeente geopend werd. Het was een feestelijk gebeuren waarbij het hele dorp aanwezig was en ook een aantal (stam) hoofdmannen en mensen uit andere dorpen. Na het nieuw gebouwde kerkje officieel was geopend door Erwin en een oude voorganger volgde een korte dienst in het kerkje en vervolgens een dienst in de openlucht.

Na afloop gaven tussen de 30 en 40 dorpelingen te kennen dat ze Christus wilden gaan volgen waar we allemaal door bemoedigd waren want veel mensen hier komen van islamitische afkomst of zijn diep betrokken bij afrikaanse traditionele magie en religie.