Pagina's

zondag 2 december 2007

Sinterklaas en Mangotaart

Als het u was opgevallen dat op 1 december nergens in Nederland Sinterklaas te vinden was dan kwam dat omdat de goede sint in Malawi was. We hadden een reuze gezellig Sinterklaas feest bij het consulaat in Blantyre met een echte sint en twee piete, cadeaus, pepernoten en chocolade letters.

Emma en Sophie waren er helemaal vol van met als klap op de vuurpijl s'avonds een luid geroffel op de deur en nog een zak met cadeaus. Het mango seizoen is nu begonnen en Laura had voor de gelegenheid een Mango speculaas taart gebakken.

Voor de bak liefhebbers onder u bij deze Laura's heerlijke sinterklaas recept voor een Mango speculaas taart:
Middellijn 16 cm
3/4 kg nog net niet rijpe Mangoes
75 g rozijnen
2 dl heet water
100 g riet suiker
1/2 tl geraspte citroenschil
160g bloem
120 g echte boter
80 g donkerbruine basterdsuiker
2 g zout
1 tl speculaas kruiden
1 ei
De mangoes schillen en van pit ontdoen en in kleine stukjes snijden.
De gewassen rozijnen en stukjes mango in heet water met de suiker en de citroen schil koken totdat de stukjes mango glazig en de rozijnen gezwollen zijn.
De vruchten uit het vocht nemen, laten uitlekken en afkoelen.
Van de bloem, de speculaas kruiden, de basterd suiker het zout en 1/3 ei deeg maken.
Het deeg uitrollen op een met bloem bestoven tafel tot een plak van 1/2 cm dikte.
De bodem van een beboterde springvorm met een ronde plak deeg bedekken en de wand tot 2/3 hoogte van de vorm met een reep deeg voeren.
Hou een klein deel van het deeg apart voor het vlechtwerk.
Vul nu de vorm met de mango stukjes en rozijnen.
Maak met de rest van het deeg een dun vluchtwerk over de vruchten.
Doe de vorm in een voorverwarmde oven en 3/4 uur bakken bij 150 graden (celsius).

Eet smakelijk.