Pagina's

zondag 10 februari 2008

Het Zendingsveld

Vanmorgen beseften we opeens hoe veel het zendingsveld invloed heeft op de zendeling. We wonen in een huis wat niet van onszelf is, dragen voornamelijk 2e handskleren, zitten op meubels die niet van ons zijn, en toch voelen we ons rijk en tevreden.

Toen we nog in Nederland woonden zouden we nooit 2e hands kleren hebben gekocht en meubels naar eigen smaak hebben gekocht maar nu zijn die dingen van ondergeschikt belang.

Minder prettig is het dat we het met minder betrouwbare oude auto’s moeten doen. Zo was Laura’s 15 jaar oude Cressida bijna 2 weken in de garage omdat de hele motor moest worden onderhouden en onderdelen haast niet te vinden waren. Uiteindelijk is de motor met 2e hands onderdelen en ‘namaak’uit China opgeknapt en rijdt weer aardig, maar helemaal betrouwbaar is het niet.

Dit zijn de minder prettige kanten van het zendingsveld en kosten veel tijd die beter besteed kan worden. Er zijn natuurlijk ook heel veel fijne kanten en het blijft een voorrecht om full-time voor het evangelie te kunnen werken.

Deze week is Erwin met een nieuwe series seminars begonnen waar de aandacht vooral wordt gericht op de macht van God versus de macht van de verslagen vijand. In Malawi leeft meer dan 90% van de bevolking in angst en ontzag voor de macht van Satan, ook in de kerk, een situatie die nodig aandacht moet krijgen uit Bijbels perspectief.
We bidden dat de seminars de Christenen zullen helpen om zich niet als weerloze slachtoffers van bovennatuurlijke machten te zien maar als gezeten met Christus boven elke macht en kracht (Efeze 1:18-23, 2:6) en in Zijn kracht (Efeze. 6:10) de macht hebben om Satan, de geestelijke machten en hun verleidingen en aanvallen te weerstaan (Jacobus. 4:7). We vragen uw gebed voor deze seminars die dit jaar door het hele land zullen worden gegeven.