Pagina's

donderdag 25 september 2008

Roofoverval

Afgelopen zijn onze collega zendelingen en voorgangers Dr. Keith Pascoe en Pastor Elijah Dube en zijn vrouw s'nachts door 4 gewapende inbrekers overvallen en vastgebonden op hun bedden. Een overvaller probeerde mevr. Dube te verkrachten maar slaagde er gelukkig niet in.

De overvallers hebben heel erg veel gestolen inclusief al hun schoenen, bijna al hun kleding, de stopcontacten, de kranen, douche koppen, wasbakken, laptop, cameras, geld en nog veel meer.


Erwin is er gelijk s'morgens heen gegaan en heeft kleding voor ze gekocht zodat ze zich op straat konden vertonen en eten gebracht. Vervolgens zijn we de hele dag bezig geweest met de politie, het aanbrengen van nieuwe deur sloten en zo voort om het huis van Dr. Keith beter te beveiligen.
We troffen ze in een staat van schok aan maar inmiddels gaat het wat beter.

Dr. Keith wiens mentale gestel nogal zwak is blijft nu een paar dagen bij ons om bij te komen.
De Dube's hebben we ook financieel moeten bij staan want het weinige wat ze hadden was nu ook gestolen.

Wilt u voor hen en Dr. Keith bidden.


Inmiddels hebben een paar andere mensen ook hulp geboden in de vorm van kleding, voedsel en geld waar we heel dankbaar voor zijn want onze middelen blijven beperkt

Erwin.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vanuit Malawi krijgen wij steeds vaker het verzoek om financieel bij te springen voor mensen die zijn overvallen zoals de families hierboven. Ook komen er regelmatig mensen naar Erwin en Laura toe uit Zimbabwe, vaak op de vlucht. Erwin en Laura staan altijd voor ze klaar maar hebben niet voldoende (financiƫle) middelen om alle mensen die aankloppen ook daadwerkelijk te helpen.

Veelal wordt een beroep gedaan op de middelen van Stichting Afrika Zending, u kunt zich voorstellen dat het moeilijk is om dit soort acute situaties te voorzien. Door deze hoge nood, wordt er een flink beroep gedaan op ons budget. Eerlijk gezegd zijn we hier niet op berekend.

Uw gebed en financiƫle steun, blijft van harte welkom!

Rico Mijsen
Voorzitter Stichting Afrika Zending