Pagina's

woensdag 28 oktober 2009

Lieve groeten uit Malawi

Lieve groeten uit Malawi waar het inmiddels een stuk beter met Laura gaat. Ze heeft de zware pijnstillers alleen nog maar s'avonds nodig en ook is de fysiotherapie nu goed aangeslagen. Laura doet inmiddels weer het volledige thuisschool programma met de kinderen en helpt s'middags ook weer op de bibliotheek van de internationale school.

Met Emma en Sophie gaat het goed, ze zijn duidelijk blij dat mammie weer thuis is en ook blij dat ze weer naar de middag activiteiten kunnen van de internationale school.

Sevana's kansen om op de College of Medicine te komen zijn dankzij Laura's aandoening aanzienlijk verbeterd toen ze in het ziekenhuis 'toevallig' het hoofd van de afdeling fysiotherapie van de College of Medicine tegen het lijf liepen. Vandaag heeft Sevana een uur met haar om de tafel gezeten en we hebben goede hoop dat Sevana dit jaar wel ingeloot zal worden.

Samantha is net begonnen met een diploma in tourisme en heeft direct al een goede baan aangeboden gekregen van een hotel eigenaaresse maar heeft het aanbod voorlopig af moeten houden vanwege baby Michael die nog borstvoeding krijgt wat moeilijk is met de lange uren in de hotel branche. Over een paar maanden gaan ze verder praten want ze wil heel graag dat Samantha voor haar komt werken.

Verder hebben we een bijzonder weekeind achter de rug waar Erwin sprak voor een paar honderd mensen bij een afstudeer ceremonie voor bijbelschool studenten in Ntcheu. Samantha's man Buss was met hem mee gegaan en op de terugweg gingen ze naar een bruiloft van brits-indische familie van Bussbell in Zomba. Tijdens de bruiloft heeft Erwin het evangelie mogen delen met een slovaakse vrouw die heel hongerig naar God was en vol vragen zat.

Gisteren hebben we ook met het bruidspaar, waarvan de 1 hindoe en de ander katholiek is het evangelie mogen delen. De Rooms Katholieke priester die ook ne op bezoek was werd ook aangeraakt en gaf enthousiast zijn bijval.

We willen u vragen om gebed dat het zaad wat gezaaid is vrucht zal dragen.