Pagina's

maandag 19 april 2010

Gebedspunten

Deze week hebben de drie oudste meisjes, Chrissy, Christina en Asiyatu het meisjeshuis op en goede en positieve manier verlaten. Ze hebben hun korte cursus electro-techniek afgerond, dit is een nieuw programma is in het meisjeshuis voor middelbare schoolverlaters. Ze hebben inmiddels ontdekt dat ze hiermee zelf geld kunnen verdienen en redelijk in hun onderhoud kunnen voorzien. Ook hebben ze aangegeven dat ze plek wilen maken voor meer behoeftige meisjes omdat zij nu zelf sterk staan in hun relatie met God en voldoende gerehabiliteerd zijn.

We zullen ze nog wel blijven bijstaan in de vorm van homebased care met voedsel en verdere training maar zijn blij dat ze nu de moed hebben om hun eigen toekomst in handen te nemen.

We vragen uw gebed voor hen dat ze niet terug zullen vallen in hun oude leven.

Gisteren en vandaag hadden we Chrissy Onderstal en
Michèle Bauermann  van Opdracht tot Wereldzending van de VPE op bezoek.  We verwachten dat ze eind deze week nog een paar nachtjes bij ons zullen logeren.  Chrissy is een collega zendelinge in Malawi en een goede vriendin terwijl we Michèle gisteren voor het eerst hebben ontmoet, we kennen echter zoveel mensen gemeenschappelijk dat het lijkt dat we haar ook al jaren kennen.  We vragen uw gebed voor Chris omdat ze in vrij korte tijd een kliniek moet bouwen waar ze als medische zendelinge de arme bevolking in Zuidelijk Malawi kan dienen. 

Een speciaal gebedspunt is dat ze een ervaren bouwvakkers in Nederland zal vinden die in Malawi toezicht kan houden op de bouw van de kliniek. 
Verder heeft Erwin vandaag gesproken in Ngabu in het uiterste zuiden van Malawi en de Christenen daar op geroepen om sterk te staan temidden van onderdrukking en niet mee te gaan in onbijbelse traditionele praktijken. 
De gemeente leiders hebben na afloop verzocht om meer onderwijs wat we over een paar maanden dmv een seminar hopen te doen. 

Morgen (maandag) zal Erwin met Samantha, Buss en baby Michael afreizen naar Zimbabwe waar ze Michael aan Samantha's oma hoe voor te stellen.  Erwin zal samen met Shingayi doorrijden naar Pretoria in Zuid Afrika om boeken bij de Universiteit op te halen en verdre in Zimbabwe een onderzoeks project doorspreken met Erwin goede vriend Dr. Fabulous Moyo. 

Op vrijdag hopen ze terug naar Malawi te keren. 

We vragen tenslotte uw gebed voor bescherming voor Laura en de kinderen thuis en ook voor Erwin, Buss, Samantha en Michael tijdens de lange autorit.