Pagina's

zaterdag 15 mei 2010

Hectische week

Deze week was een goede maar hectische week. 


Het begon afgelopen dinsdag toen Erwin samen met Samantha en Michael naar Ntcheu reisde om daar 330 woordenboeken uit te delen aan studenten in een middelbare school en vervolgens 22 interviews te doen met voorgangers van verschillende gemeente als deel van een kind sponsor programma wat we hopen te doen samen met een Nederlandse organisatie.

Na een lange dag reden we s'avonds terug naar Blantryre toen de auto vreemde problemen begon te geven en de ene lamp na de andere stopte met werken. Uiteindelijk stopte alles en kwam te auto langzaam tot stilstand. Gelukkig gebeurde het op een heuvel en konden we net doorrollen tot een politie road block waardoor we relatief veilig waren want auto pech buiten de bewoonde wereld in de nacht betekend vaak beroving en het strippen van alles wat los en vast zit van de auto.

Gelukkig kwam na een uurtje Buss samen met Frank Opdam die net op bezoek was ons naar Blantyre slepen zodat we rond half elf s'avonds thuis waren.  Dit was echter niet het einde van de problemen want een uurtje later hoorden we luid gehuil vanuit Samantha huis.

Michael had plotseling zo hoge koorts gekregen dat hij stuipen had en vervolgens helemaal slap als dood werd. Gelukkig konden we snel naar het ziekenhuis en werd te koorts die het gevolg bleek van een oorontsteking daar snel omlaag gebracht. Uiteindelijk lagen we half drie in bed. Ondanks de spannende week was het ook heel gezellig met Frank en Sandra en Ursula uit Rafael Almere die 3 nachten bij ons verbleven. 

We hopen hen over 2 weken weer hier een paar nachten te hebben. Verder zijn we druk bezig met de bouw van een muur rondom het meisjeshuis voor de verbetering van hun veiligheid en had Erwin vandaag een seminar in een pinkstergemeente in Blantyre. 

Morgen gaan we aan de auto werken en kijken of we deze weer aan de praat kunnen krijgen zodat we zondag samen met de meisjes van het meisjeshuis naar een plaatselijke gemeente bij ons in de wijk kunnen gaan en daarna een gezellig samen zijn met hen kunnen hebben.