Pagina's

woensdag 8 september 2010

Tragedie

De afgelopen week is de Malawiaanse samenleving flink opgeschud door een verschrikkelijke tragedie. 5 jonge mensen die lid waren van een plaatselijke baptisten gemeente in Blantyre kwamen onder de invloed van een chrismatische profeet die aan hen 'openbaarde' dat hun persoonlijke problemen, werkeloosheid en armoede veroorzaakt werden door hun vader die in het geheim hekserij zou bedrijven.
Op aanraden van de profeet namen ze hun vader op onzedelijke manier onder handen en na een nacht van gebed staken ze het huisraad met benzine in de brand en sprongen ze in het vuur. 4 van de jonge mensen zijn om het leven gekomen terwijl 1 door de omwonende uit het vuur is getrokken en het overleefd heeft.
Pastor Chirwa van Blantyre Baptist Church die ook bij het meisjeshuis is betrokken is door zijn collega van de betrokken gemeente gevraagd om te helpen.

De tragedie is al dagen voorpagina nieuws en benadrukt nogmaals hoe gevaarlijk het mengsel van angst voor hekserij en valse christelijke leringen is in Malawi.

We bidden dat God deuren zal openen waardoor we dit kwaad samen met onze Malawiaanse broeders en zusters effectief mogen aanspreken.