Pagina's

woensdag 19 oktober 2011

Onrust

 Malawi is erg onrustig op het moment, deels als gevolg van de internationale verontwaardiging over het bezoek van omstreden President Bashir aan Malawi maar vooral ook door een recente politieke moord en politieke arrestaties.  Het gevolg van de ondemocratische politieke koers van de president van Malawi is dat het land steeds minder hulp krijgt uit het buitenland waardoor de buitenlandse deviezen op zijn en er vrijwel geen benzine en diesel te vinden is.  
In de stad zijn lange rijen van honderden autos met wachttijden van 8 uur of meer om een paar liter benzine te kopen als het niet op is als je aan de beurt bent.

Erwin kan door gebrek aan brandstof vrijwel niet meer buiten Blantyre seminars houden.  Positief is dat we deze week samen met de Nederlandse ambassadeur de handtekening onder het contract voor de Magalasi Catering school voor meisjes konden zetten waardoor we binnen 6 maanden een goedlopende huishoudschool hopen te hebben waar de meisjes van onze tehuizen en andere weeshuizen een vak kunnen leren. 

Verder komt Laura eind december naar Nederland om daar 4 weken fondsenwerving te doen voor de projecten.  Erwin en de kinderen komen niet mee vanwege de kosten en het feit dat de kinderen begin Januari weer naar school moeten. 

Wel zal Erwin op 9 december naar Uganda gaan namens Across-Outreach om daar de heksen kinderen problematiek in de kaart te brengen met als doel daar ook verandering te bevoorderen.