Pagina's

zaterdag 24 september 2011

Opvanghuis en bezoek aan Sevana

We hebben een fijne week gehad. Op maandag zijn de deuren geopend van het opvanghuis voor jongens die van hekserij zijn beschuldigd. We geven onderdak aan 4 tiener jongens die waren verstoten uit hun gezinnen en gemeenschap. Onze collega Frank Phiri van de Crusade for Community Transformation draagt de dagelijkse zorg voor dit project (zie foto).  Er waren ook twee jongere jongens die voor hulp waren gekomen maar die zijn nergens meer te vinden. We hopen dat het goed met ze gaat en kunnen hen alleen in gebed op dragen. 

Op woensdag zijn we binnen gebleven ook al waren de demonstraties plotseling afgelast en was er een landwijde staking er voor in de plaats gekomen. Gelukkig is het heel rustig gebleven.  Er waren ook stakingen afgekondigd voor donderdag en vrijdag maar deze kreeg geen steun van de bevolking waardoor het leven vanaf donderdag weer normaal was en de kinderen ook weer naar school konden.

De komende week gaat Erwin samen met Samantha en Michael op bezoek bij Sevana, Shingayi en Ethan.  Ethan is op disdag jarig en Erwin moet wat zaken in Zimbabwe regelen en o.a. een bevriende voorganger counselen die in een crisis situatie verkeert. 

We bidden voor een goede en veilige reis en behouden terugkomst en voor kracht en wijsheid voor Laura die er de komende weer alleen voor staat.