Pagina's

zaterdag 26 mei 2007

21 mei 2007

Gisteren hebben we ons 10 jarig huwelijks feest gevierd (in het Engels een tinnen-bruiloft). De dag begin echter op typisch Malawiaanse wijze omdat de WC plots niet meer door liep. Erwin kon dus gelijk met de waterpomp slang aan de slag en vond een dikke verharde klei aanslag in de leiding waardoor het water geblokkeerd werd. Na een kwartiertje schrapen spoot het water er weer doorheen en konden we de WC gelukkig door trekken.

In tussentijd kwam Laura er achter dat de wasmachine ook geen water kreeg alleen die leiding was niet geblokkeerd. Na onderzoek bleek het filter waar het water naar binnen gaat vol met gras en klei te zitten wat uit de waterleiding was gekomen. Ten slotte blijkt nu ook de geiser geblokkeerd maar dat klusje is te ingewikkeld en moeten we nu toch een loodgieter gaan zoeken. Het spreekt voor zich dat wij het water uit de kraan niet drinken maar eerst goed koken. Ondanks de waterperikelen hebben we een leuke dag gehad.

We zijn naar een wildpark gereden zo'n 80 km van Blantyre waar we met de kinderen en de HFB auto een safari hebben gedaan. We hebben veel dieren gezien, o.a. Zebra's, Giraffe's, Kudu's, Impala's, varanen en nog meer. In dit park zijn geen of nauwelijks gevaarlijke dieren en we hebben gezellig gepicknicked onder het maken van grappen over enge spinnen en andere insecten tot Sophie opeens opmerkte dat er een enge spin onder de picknick tafel zat, wat geen grap bleek te zijn!!! Gelukkig is niemand gestoken of gebeten en hebben we van ons uitje genoten.

S'avonds zijn Laura en Erwin uit eten gegaan bij een indiaas restaurant waar we voor minder dan 15 Euro de man heerlijk hebben gegeten.