Pagina's

zaterdag 21 juli 2007

Zaterdag 21 juli 2007

Lieve mensen
We zijn weer terug van een korte 'vakantie' in Zimbabwe waar de situatie met de dag verslechterd. Winkels en bedrijven worden gedwongen hun producten beneden kostprijs te verkopen met als gevolg enorme tekorten want waarom zou je iets produceren tegen verlies? We waren met de auto naar Zimbabwe gereden en moesten op de zwarte markt benzine kopen anders konden we niet het land uit komen. Ondanks de crisis in Zimbabwe hadden we een fijne tijd en hebben we veel bekenden ontmoet. Ook zijn we met bus, trein en liftend naar de Victoria watervallen geweest wat de kinderen prachtig vonden. Toch zijn we blij weer in Malawi terug te zijn al zijn we allemaal nog wat vermoeid vanwege de lange reis.

Terug in Malawi hoorden we het goede nieuws dat er een goede kans is dat we een huis voor het meisjeshuis kunnen laten bouwen of aankopen met uw hulp en de hulp van ICCO die als alles goed uitwerkt 50% zal bijdragen.

Minder positief is dat ECOM nog steeds in een crisis verkeerd omdat de corrupte leider die onlangs is afgezet tijdens de jaarlijkse synode nog steeds weigerd zijn positie, huis en kantoor op te geven en door gaat met goederen en geld van de kerk in eigen zak te steken. Uiteindelijk hebben vandaag een aantal andere leiders besloten om de zaak naar de politie te brengen wat natuurlijk erg triest is.
Als zendelingen hebben wij ons voorlopig officieel terug getrokken uit ECOM tot duidelijk is wie de touwtjes in handen heeft. De positie van Hilfe Fur Bruder en ook wijzelf is dat we niet kunnen samenwerken met iemand die boven elke twijfel donor fondsen heeft verduisterd. We bidden dat de crisis met of zonder politie interventie snel zal worden opgelost.