Pagina's

zaterdag 28 juli 2007

Zaterdag 28 juli

Vandaag zijn Anja en Maaike uit Ermelo veilig aangekomen in Blantyre, weliswaar met 2 uur vertraging en zonder bagage, maar ach,dat is deel van de Afrika ervaring. We vertrouwen er op dat de bagage over een paar dagen wel zal aankomen. Maaike en Anja zullen vooral met Ds. Kanyangira en zijn vrouw samenwerken in het meisjeshuis en het HIV/AIDS patienten en wezen project.

Verder gaat het goed met ons als gezin, al heeft Erwin de afgelopen week meeting na meeting gehad met de verschillende belanghebbenden binnen ECOM om te bemiddelen in de leiderschaps crisis. Ook was de corruptie zaak door een aantal kerkleden bij de politie gebracht wat heel wat opschudding heeft veroorzaakt maar er wel voor gezorgd heeft dat de corrupte kerkleider Ds. Chitekwe heeft ingestemd om af te treden als daarmee de zaak buiten de rechter blijft en de aanklacht wordt ingetrokken.

Het ziet er naar uit dat nu het einde van de crisis in zicht is en op verzoek van alle strijdende partijen zal Erwin volgende week Zaterdag een landelijke vergadering voor alle leiders organiseren met als doel verzoening en eenheid maar ook tucht in de zin dat het aftreden van Ds. Chitekwe officieel zal worden bekend gemaakt. Het blijft een spannende tijd en we vragen uw gebed voor wijsheid, kracht en bescherming.