Pagina's

vrijdag 16 januari 2009

Hulp gevraagd voor het meisjeshuis!

We zijn al weer ruim 2 weken in Malawi en beginnen een beetje in ons ritme te komen. Het weer helpt niet echt mee want het is heet en broeierig met flinke onweersbuien tussendoor. We houden steeds ons hart vast want vrijwel elke onweersbui wordt ons huis door de bliksem getroffen en slaat de stroom uit. Begin deze week hadden we 2 dagen geen stroom ook dankzij zo'n bui.

Verder is Erwin zoet met een aantal projecten en met het voorbereiden van theologisch studie materiaal. Laura is druk met huis en de kinderen en met het meisjeshuis waar ze nu vaker naar toe gaat.
Het is best af en toe lastig omdat het budget voor het huis een groot tekort heeft, met een beetje kunst en vliegwerk proberen we de meiden de zaken te geven die ze echt hard nodig hebben zoals schoolgeld, eten en dat soort dingen. We hopen snel wat meer mensen of organisaties te vinden die ons hierbij kunnen helpen! Verder geeft Laura samen met een andere Nederlandse vrijwilligster Engelse les aan de meiden, maar we hebben er allebei niet zo veel ervaring mee hoe het nou goed aan te pakken. De niveaus liggen nogal uit elkaar...
De meest waanzinnige gebeurtenis deze afgelopen week was de regenval, die in de stad tot gekke taferelen zorgde... Auto's die vast stonden in knie hoog water en die later leeg gehoost werden met kleine bekertjes... Je hoeft je in Malawi nooit te vervelen, er is altijd wel wat bijzonders te zien!

Erwin & Laura