Pagina's

zaterdag 20 februari 2010

ontwikkelingen

Hoewel wij en vele van u veel gebeden hebben voor het meisjeshuis kregen we drie weken geleden tot onze verbazing plotseling het meisjeshuis in onze handen gedrukt door het departement van sociale zaken in Blantyre.

Mevrouw Kanyangira had het huis gesloten en was van plan er in te gaan wonen. Helaas voor haar maakte ze een grote fout door de huismoeders en meisjes naar sociale zaken te sturen met het bericht, laten zij maar voor jullie zorgen. Sociale zaken heeft ons toen gevraagd om op kantoor te komen en hebben het meisjeshuis aan ons overgedragen.

Echter voor juridische redenen moesten we het project starten onder een andere naam. De komende maanden hopen we een nieuw bestuur te vormen en het project over te dragen aan een lokale gemeente zoals we dat oorspronkelijk van plan waren.

De meisjes zijn erg blij en hebben ons gisteren bedankt dat ze nu al weer drie weken goed te eten hebben gehad en dat ze zich nu veilig en gelukkig voelen.

Helaas is 1 van de meisjes, Helena, die Mevr. Kanyangira het leven zuur werd gemaakt er vandoor gegaan met een man naar Zuid Afrika en is daar 'getrouwd'. We vragen uw gebed voor haar. Twee andere meisjes Laita en Pelekani hebben zoveel bedreigingen en beschuldigingen van hekserij over zich heen gekregen door Mevr. Kanyangira dat zij zich nog niet veilig genoeg voelen om terug naar het huis te gaan.

Wij hebben hen onder kunnen brengen in een christelijk gastgezin en zorgen daar voor hen. We zijn heel blij dat de lokale gemeenschap waar het huis staat hun steun hebben uitgesproken voor het project en met de sociale hulp die we van sociale zaken krijgen.

God is goed!