Pagina's

zaterdag 17 september 2011

School en onderdak kinderen

Ondanks dat het in Malawi politiek nog steeds onrustig is en a.s. woensdag weer demonstraties worden verwacht gaat het met ons heel goed.  
Emma en Sophie zijn een nieuw schooljaar begonnen en hebben het erg naar hun zin.  Emma zit nu in het laatste jaar van de basisschool en voelt zich erg groot.  
De afgelopen week moesten Samantha en haar man naar Lilongwe voor een Edukans gerelateerde onderwijs conferentie en hebben wij Michael vier dagen te logeren gehad samen met een 4 jarig meisje wat ook bij Samantha inwoont en de kinder juffrouw en haar dochter.  Al met al een hele drukte maar reuze gezellig.  Met Sevana in Zimbabwe gaat het nog maar matig, ze heeft erg veel last van haar nierziekte en heeft moeite om gewoon te functioneren.  De komende week moet ze weer naar de specialist.  
De afgelopen weken was Erwin vooral bezig rondom de kinderen die van hekserij worden beschuldigd en op maandag hopen we de eerste jongens onder te brengen in een tijdelijk onderkomen.  Erwin heeft ook een bijdrage geleverd bij het tot stand komen van de coalitie tegen het vervolgen van heksen kinderen de afgelopen week. We vragen uw gebed voor de komende tijd voor Malawi waar de politieke en economische situatie onstabiel is. We bidden dat dingen niet verder escaleren in dit arme en wanhopige land.