Pagina's

maandag 8 oktober 2007

Ecom & de kids

We zijn in de hete maand October beland waar de hitte zich steeds verder gaat opbouwen tot er onweer ontstaat en de regens beginnen. Afgelopen week hebben we een goede week gehad, zowel thuis als in het werk. We hebben nu 3 teams die er op uit gaan wat het werk voor Erwin wat lichter en overzichtelijker maakt.

De reacties op de seminars en preken blijven bemoedigend en we hopen en bidden voor een opwekking in ECOM. Er is een urgentie en tevens een opgewondenheid in ECOM ontstaan nadat de corrupte Chitekwe verwijderd was. Velen zien uit naar een nieuw tijdperk voor ECOM.

Goed nieuws is dat een Pinkster denominatie en een Presbyteriaanse denominatie ook de deuren wijd open hebben gezet voor leiderschaps onderwijs en we hopen in het nieuwe jaar ook daar hulp te bieden nu zowel Word and Deed North America en HFB geld beschikbaar hebben gesteld om het onderwijs uit te breiden.

Ook gaan we binnenkort 4 teams van 2 evangelisten uitzenden om 4 gemeentes te stichten in gebieden die nog te weining met het evangelie zijn bereikt.

We zijn zelf net terug van een lang-weekeinde op de thee plantage van vrienden in een afgelegen berggebied zo'n 110 km van Blantyre. Op deze plantage hebben we 2 studenten stage lopen van de ECOM technische school en ook sturen we van tijd tot evangelisten om de kleine baptisten gemeente op de plantage een hart onder de riem te steken.

We hebben een hele fijne tijd gehad waarbij we Sevana's en Sophie's verjaardag als gezin hebben gevierd. Sevana is voor de gelegenheid over gekomen van Zimbabwe. Nu lopen er een 12 tal kinderen door onze tuin te rennen want vanmiddag is het kinderfeestje van Sophie.