Pagina's

maandag 15 oktober 2007

een goede herder

Vandaag hadden we de grote openlucht campagne (Misasa) in Nambanyama, met iets minder mensen dan vorig jaar maar toch nog een grote opkomst. Deze keer was de media volop aanwezig en werd Erwin’s prediking gefilmd door TV Malawi en radio Malawi en ook nog een onafhankelijk radio station.

De dienst verliep eigenlijk heel goed en de evangelie boodschap kwam goed over en een groot aantal mensen gaf te kennen dat zij van nu af aan Christus wilden gaan na volgen. De eenvoudige boodschap ging over dat wij allen zijn als schapen zonder herder die door Christus de goede herder worden geroepen en gezocht. Schapen zonder herder zoals elke Afrikaan weet overleven niet lang in de bush maar lopen gevaar van roofdieren, scherpe rotsen, doorn struiken, diepe rivieren en afgronden.
Maar schapen die door een goede herder worden geleid, zijn veilig want hij jaagt de roofdieren weg, wijst de juiste nauwe maar veilige weg en zorgt goed voor de kudde. Zelfs in een dal van diepe duisternis (Ps. 23) zijn de schapen veilig bij de Goede Herder, want Hij is goed bewapend met alle macht in Hemel en aarde (Mt. 28:18).

Machen, krachten, demonen, hekserij, vloeken en enig ander kwaad hoeven we niet te vrezen, zelfs Satan niet die als een briesende leeuw rond gaat (1 Pet. 5:8), zolang we dicht bij de herder blijven. Als we echter bij Hem weg dwalen dan lopen we gevaar net zoals een schaap zonder herder in zijn eentje in de bush.