Pagina's

vrijdag 12 oktober 2007

trouwen?

We hebben een fijne maar drukke week gehad, vandaag is Sevana weer terug gevlogen naar Zimbabwe, ze heeft inmiddels na een lange strijd en veel stress nu vrijwel al haar belangrijke immigratie papieren voor Zimbabwe in orde, alleen waren er spelfouten emaakt op haar identiteits bewijs en wordt dit nu hopelijk snel in orde gemaakt.

Haar relatie me Shingai is na 9 maanden stukken serieuzer geworden en er wordt nu veel over trouwen gesproken en over de traditiole gebruiken daaromtrend.

In december als Laura naar Nederland komt voor 3 weken zullen Sevana, Shingai en zijn 2 zussen hier in het huishouden komen helpen zodat Erwin er niet alleen voor staat.

Het werk gaat intussen gewoon door, gisteren hadden we een druk bezocht leiderschaps seminar in het bergdorp Maonga in gezelschap van 2 nieuwsgierige Amerikaanse dames en Robert, de Zimbabwaanse jonge predikant die op bezoek is (een voormalig student van Erwin).

Het seminar was wel een verstoring van de school die vlak bij de kerk is want ruim 50 studenten ontsnapten uit hun lokalen en gingen stiekem achterin de kerk zitten om te luisteren en enthousiast koortjes mee te zingen tussen de verschillende sessies in.

Vandaag waren Ds.Magurupira en Erwin uitgenodigd op een leiderschaps conventie van een groep pinkster gemeentes en los van elkaar hadden we hetzelde onderwerp voorbereid en vulden we elkaar goed aan. Aan de reacties van de voorgangers was duidelijk te zien dat God deze boodschap oor hen bedoeld had.

Morgen gaat Laura bijbelstudie geven in het meisjeshuis en daarna zal Erwin spreken op de afscheids dienst van de 3e jaars studenten van ECOM Youth workshop die nu klaar zijn om de maatschappij in te gaan, zowel technisch als evangelistisch geschoold.

Zondag is er een grote evangelisatie dienst in Ntambanyama waar Erwin zal spreken voor de aanwezigen maar ook voor TV Malawi en Radio Malawi. We bidden dat de vele duizenden die zullen luisteren aangeraakt zullen worden door het woord van God en redding zullen vinden bij Christus.