Pagina's

dinsdag 14 oktober 2008

blog 14-10

Temidden van de huidige moeilijke tijd ervaren we toch steeds weer hoe God ons draagt en ondanks onze zorgen en frustraties steeds weer voorziet in onze noden. Net als in andere delen van de wereld zijn wij ook hard geraakt door de wereldwijde recessie waarbij prijzen met 50% omhoog gingen en ons inkomen tegelijkertijd met ruim 20% omlaag ging grotendeels vanwege de lagere wisselkoers van de euro (van 1/235 naar 1/198).

De afgelopen week kregen we het goede nieuws dat onze gebeden voor een huis in Zoetermeer tijdens ons verlof beantwoord zijn en vandaag hoorden we dat ons gebed voor een leen auto ook verhoord is.

Inmiddels zit er ook wat schot in Sevana's visum aanvraag maar we vragen nog wel uw gebed hiervoor. Helaas gaat het helemaal niet goed met de man van onze collega en vriendin Margriet die tevens de Nederlandse consul is. De kanker is helemaal uitgezaaid en hij lijdt veel pijn. Bidt voor hen en hun gezin, het is erg moeilijk voor iedereen!

Er zit ook schot in ons lange termijn plan om een gedegen voorgangers opleiding op te zetten op VBO, MBO en HBO niveau.

Gisteren heeft Blantyre International University aangegeven dat zij een partnerschap wel zien zitten. Er gaat nog wel wat werk en verder overleg in zitten maar als het allemaal uitwerkt zullen we de vrijheid zullen krijgen om hun theologische faculteit op evangelische Bijbelvaste fundering op te zetten.