Pagina's

zaterdag 18 augustus 2007

Bericht van Anja en Maaike

Hoi hoi, hier weer een stukje van Anja en Maaike. We hebben het nog steeds erg naar ons zin in het meidenhuis. We leren de meiden steeds beter kennen, leren veel van elkaar en hebben ook veel lol met elkaar.

Vandaag was het een drukke dag voor de meiden. Vanmorgen hebben ze aan elkaar verteld hoe ze zijn opgegroeid. Erg indrukwekkende en heftige verhalen. Daarna hebben we gezellig met elkaar gegeten (Nsima). We horen er steeds meer bij, want na 3 weken ligt er ook voor ons geen bestek meer op tafel
.

De rest van de dag zijn we lekker met ze wezen shoppen. De meiden kregen allemaal wat geld om kleding te kopen op de markt, we hebben schoenen voor ze gekocht en lekker een colaatje gedronken. De meiden waren erg voldaan, maar bekaf. (en wij ook!)

Afgelopen week zijn we naar de conferentie van Woord en Daad Canada geweest. Een erg leuke ervaring, vooral omdat we met 20 Afrikaanse vrouwen + baby’s in een huis sliepen. We werden erg gastvrij ontvangen, en toen bleek dat wij een workshop kwamen geven werden we nog erger geknuffeld. We sliepen er heerlijk, behalve dat de vrouwen om 4.00 uur al begonnen met badderen en daar ook de hele dag niet meer mee ophielden.


Het geven van de workshop over ‘het op een positieve manier veranderen van gedrag bij kinderen’ was erg leuk om te doen. We kregen alle 40 mensen aan het oefenen d.m.v. rollenspelen, ook alle mannelijke boardmembers!

De tijd gaat super snel, over een week zitten we alweer in het vliegtuig op weg naar huis. Iets te snel naar onze zin, want we hebben echt een super tijd hier!


Groetjes Anja en Maaike