Pagina's

zondag 19 augustus 2007

Zondag 19 augustus

De afgelopen week is een drukke week geweest.


Allereerst hadden we vanaf Zatedag bezoek van Bernie Pennings de directeur van Word & Daad Noord Amerika, die op Zondag het meisjeshuis kwam bezoeken. Hij was ook de hoofdspreker op de Woord en Daad conferentie in Chilema zo'n 100 km van Blantyre waar Ds. Kanyangira, Anja en Maaike en Erwin ook onderwijs gaven van Maandag tot Woensdag middag wat als erg positief en nuttig werd ervaren.

Vervolgens zou op Donderdag de overdracht van het kantoor van de voormalige kerkleider Ds. Chi
tekwe plaats vinden in Ntambanyama. In Ntambanyama aangekomen was niemand er echter klaar voor en moest de overdracht uitgesteld worden tot Zaterdag. Gisteren heeft Ds. Chitekwe uiteindelijk schoorvoetend en klagend zijn kantoor en bezittingen van de kerk overgedragen aan het bestuur van de kerk, waarna onder veel protest nieuwe sloten werden aangebracht zodat hij er echt niet meer bij kan.
Alle zendelingen waren als getuigen bij de overdracht aanwezig wat waarschijnlijk een heleboel conflict heeft voorkomen. Het is triest dat deze man geen echt berouw toont, zelfs niet toen hij toegaf dat hij zichzelf allerlei extra baantjes had gegeven in de kerk tegen betaling zonder toestemming van het bestuur. Toch is het goed dat hij niet meer zijn macht over de andere leiders kan uitoefenen, er is nu kans op echte hervorming en geestelijke opwekking in de kerk.

Vandaag zijn alle zendelingen ook weer officieel aan de slag gegaan in ECOM nu de leiderschaps crisis voorbij is en de rust is weergekeerd. Erwin sprak vandaag in Tomali op een openlucht samenkomst en Anja en Maaike waren ook te gast.Na de dienst zijn we nog even naar een wildreservaat in de omgeving geweest zodat zij terug naar Nederland kunnen zonder dat ze de giraffes en zebras hadden gemist. Ze hadden veel geluk en we hebben naast diverse soorten gazelles ook een buffel en gnoes gezien.