Pagina's

donderdag 9 augustus 2007

Maaike en Anja in Malawi I

Hier een berichtje van Maaike en Anja. We zijn nu alweer 1,5 week in Malawi en hebben al veel meegemaakt.Bij aankomst werden we super gastvrij ontvangen door Erwin, Laura en de kids. De eerste nacht hebben we wat onrustig geslapen, het bleek dat we nogal wat gezellige ratten in ons huisje hebben, maar alles went. (gister zijn er al 7 dood gevonden, nu de rest nog)

We zijn al snel aan de slag gegaan bij het meidenhuis. Heel bijzonder hoe we daar met de meiden bezig kunnen zijn, hen kunnen leren kennen, leuke dingen kunnen doen. Na de eerste keer kennis gemaakt te hebben bleek dat we een zelfde interesse als de meiden hebben en dat is zingen (ook al is hun niveau wat hoger:)) Elke morgen beginnen we met een half uurtje zingen, zo doen wij hard ons best om Chichewa songs te leren en kunnen zij al supergoed een Nederlands liedje zingen, wat ze het liefst tien keer op een dag doen. Verder doen we allerlei activiteiten zoals bijbelstudies, sport, pannenkoeken bakken, schilderen, gesprekken en drama. Door middel van al deze activiteiten werken we met de meiden aan identiteitsvorming.

We doen deze weken echt veel indrukken op door alles wat we zien, horen en meemaken. We genieten van super mooie natuur maar ook wordt ons nog meer duidelijk hoe groot de HIV/aids problematiek in dit land is.
Schokkend is ook wel om de achtergrond verhalen van de meiden te horen en dan te realiseren dat deze meiden veel jonger dan ons zijn en al zoveel meer hebben meegemaakt. Hoe anders kan een leven eruit zien.
Tot nu toe genieten we veel, leren we veel en zijn we heel blij dat we nog een paar weekjes te gaan hebben.
groetjes Maaike en Anja