Pagina's

dinsdag 21 augustus 2007

Meisjeshuis, Gebed & Politie, Ecom, Giften


Meisjeshuis
Vandaag zijn Anja en Maaike eerst in de ochtend bij het meisjeshuis geweest, terwijl Erwin in Ntambanyama was samen met Ds. Williamu om orde op zaken te stellen en inventaris op te maken. Vervolgens zijn we met zijn allen samen met Ds. Kanyangira naar het HIV/AIDS project in Goliat geweest wat zonder meer een indrukwekkende ervaring was.

We zijn trouwens heel blij met het werk wat Anja en Maaike doen in het meisjeshuis. Het is zo fijn om te horen hoe de meisjes hun harten echt hebben durven openen. Er komen natuurlijk heel wat verdrietige verhalen naar boven maar tegelijkertijd is het ook duidelijk dat ze zich veilig voelen in het huis. Ook is de sfeer erg goed.

Gebed & Politie
Vandaag vond er echter een ernstig incident plaats waar we uw gebed voor vragen. Er kwam een man naar het meisjeshuis om Omega, een meisje van 15 op te eisen als zijn vrouw. Haar ouders hadden haar verkocht aan deze man die al een vrouw heeft voor 15000 MK, zo'n 80 Euro.
Het trieste is dat de politie met de man mee kwam en i.p.v. het meisje te beschermen in feite de kant van de man koos. We hebben natuurlijk geweigerd Omega te laten gaan en zij wil zeker niet weg. We weten echter niet hoe deze situatie zich verder gaat ontwikkelen en we maken ons best zorgen.
Morgen moeten we naar het politie bureau komen.

Ecom
Ook in de kerk is na het vertrek van Ds. Chitekwe nog niet alles koek en ei, hoewel iedereen wel opgelucht is. Helaas zijn alle salarissen voor het school personeel gestolen en er zijn torenhoge onbetaalde elektriciteits rekeningen. Ook missen heel veel spullen, o.a. een motorfiets, auto onderdelen, en belangrijke documenten. Het is triest om te zien hoeveel schade 1 man stiekem heeft kunnen berokkenen.

Giften
Tenslotte willen we nog een oproep doen voor de vrouw van Ds. Williamu die graag een cursus tandheelkunde wil doen omhaar werk in de kliniek beter te kunnen doen. De kosten hiervan bedragen 180 Euro en dat heeft ze niet.

Ook zijn er een aantal middelbare scholieren en wat studenten op de evangelisten training en de ECOM Youth workshop die hun schoolgeld niet kunnen betalen. Dit varieerd van 15 Euro per middelbare student per trimester tot 100 Euro voor een evangelist per trimester.

Giften kunnen worden overgemaakt op de rekening van ST. Afrika Zending o.v.v. onderwijs, of specifiek 'evangelist' of 'middelbare scholier'.