Pagina's

vrijdag 28 september 2007

Ecom

De speciale synode van de afgelopen is een groot succes geworden. In een uitzonderlijk vertoon van solidariteit waren 82 van de 84 voorgangers en andere leiders gekomen naar Ntambanyama en schaarden zich unaniem achter het interim-bestuur van ECOM en achter de zendelingen.


Ds. Chitekwe blijft geschorst voor onbepaalde tijd en mag 6 jaar lang niet een leidinggevende positie innemen in ECOM. De 2 voorgangers die met Ds. Chitekwe onder 1 hoedje hadden gespeeld in de geld verduisteringszaken waren voorspelbaar thuis gebleven waardoor Ds. Chitekwe die de 1e dag even kwam kijken, zonder ondersteuners was en zich verder stil heeft gehouden in de bijeenkomst.

Wel kreeg de Secretaris van het bestuur gedurende de bijeenkomsten voortdurend dreigende en beledigende tekstberichten van Ds. Chitekwe en zijn kornuiten. Gelukkig heeft niemand daar verder op gereageerd.

Er zijn hele belangrijke hervorming doorgevoerd in deze synode die mogelijke grote positieve gevolgen zullen hebben voor ECOM. Wel beseffen we dat wij alleen bestuurlijke hervormingen kunnen doorvoeren en alleen God de harten kan transformeren.

We blijven bidden om een diepgaande opwekking in ECOM.