Pagina's

zondag 2 september 2007

Rob Vermeij

We horen net dat onze goede vriend en collega zendeling (GZB, SIM & YWAM) Rob Vermeij afgelopen dinsdag plotseling is overleden na een zware hart aanval.

Onze gedachten zijn bij zijn vrouw Marian en kinderen Judith, Christiaan en Marcia. We denken ook an zijn ouders, zijn zus Karin en andere familie leden. We zijn erg aan ze gehecht en delen in hun verdriet.

Wilt u ook voor hen bidden.

Rob en Marian hebben heel veel voor ons betekend over de afgelopen 18 jaar. Erwin maakte deel uit van een gebedsgroep die door Rob en Marian in MISSION '90 in December 1989 werd geleid. Daarna kwamen ze jaren samen om voor zending te bidden tot de Vermeij's als eerste van de groep in 1991 uitgingen, eerst naar YWAM in Muizenberg in Zuid Afrika, toen een aantal maanden in Malawi, vervolgens gingen zij terug naar Zuid Afrika, naar Bronkhorstspruit in 1993 waar Erwin weer veel contact met hen kreeg en regelmatig op hun huis paste, met name als zij op verlof gingen.

Zij gingen vervolgens naar Lesotho en Erwin naar Zimbabwe, maar het contact bleef nauw en Erwin reiste regelmatig de ruim 2000 km van Harare naar Maseru om bij hen op bezoek te gaan, en/of op hun huis te passen. Rob en Marian speelden ook de hoofdrol in het bijeen brengen van ons als man en vrouw, in de tijd dat Erwin twijfelde en zich afvroeg of Laura de juiste echtgenoot zou zijn paste hij op het huis van de Vermeij's in Lesotho.

Rob en Marian kwamen 'toevallig' in aanraking met Laura die zij totaal niet kenden, en 1 van de eerste dingen die Rob tegen Erwin zei toen zij terug van verlof kwamen is dat hij iemand tegen was gekomen die een goede vrouw zal zijn voor Erwin, dit was natuurlijk Laura.

Dit was de bevestiging die Erwin nodig had en uiteindelijk zijn wij gelukkig getrouwd en samen effectief op het zendingsveld. Over de jaren hebben wij veel van hen geleerd, met name ook hoe je kinderen goed groot kan brengen op het instabiele zendingsveld. Rob was ook een voorbeeld voor ons van een succesvolle re-intergratie in de Nederlandse samenleving na vele jaren op het veld en we hadden graag nog veel meer van hem geleerd.

We zijn dankbaar voor wat zijn leven heeft betekend voor zoveel mensen in Afrika, en beseffen dat ook ons werk en de zegen daarop in Zimbabwe en Malawi waarschijnlijk nooit had plaatst gevonden als hij en zijn vrouw niet trouw hun roeping hadden gevolgd. Hij is nu bij de Vader, maar zijn goede werken en zegen gaan door tot eer van God.